WHITE FLOWER EMBROCATION (MINYAK ANGIN WHITE FLOWR)

(MALAYSIA)

INDIKASI
Untuk melegakan sakit kepala, hidung tersumbat, sakit otot akibat selesema dan influenza. Melegakan kegatalan dan kerengsaan akibat gigitan serangga / nyamuk.

DOS/CARA PENGGUNAAN
Guna di luar badan sahaja. Gosok 2-3 titik ke atas tempat yang sakit. Ulangi setiap dua jam, sekiranya perlu. Boleh dihisap apablia diperlukan. Menitik 2-3 titik ubat cecair ke atas sapu tangan atau tisu dan menarik wapnya ke dalam hidung dengan nafas.

AMARAN / PER HATIAN:
Untuk kegunaan luar sahaja; tidak boleh dimakan. Goncang botol sebelum digunakan. Selepas digunakan, Selepas digunakan, tutup botolnya dengan ketat.
Kesan sensitif kulit mungkin berlaku. Berhenti menggunakan produk ini dan dapatkan nasihat doktor sekiranya ruam berlaku. Elakkan daripada terkena mata. Sekiranya terkena mata, membilas mata dengan air sejuk.
Jangan digunakan pada kulit yang luka atau rosak.
– Produk ini mengandungi metil salisilat dan apabila digunakan pada kulit, mempunyai kemungkinan diserapkan ke dalam darah melalui kulit. Kepada pesakit yang mengambil warfarin, pennggunaan yang berlebihan pada kulit bagi sakit otot dan sendi mungkin meningkatkan kebarangkalian pendarahan.
– Perhatian: berbahaya menyapu produck yang mengandungi camphor ke dalam lubang hidung kanak-kanak. Lni mungkin mengaibatkan pengsan.
Simpan persediaan ini pada suhu 30℃ catau ke bawah. (Jauhkan dari kanak-kanak.)

Kandungan

White Flower Embrocation, commonly known as Pak Fah Yeow, is a blend of several essential oils including eucalyptus oil and lavender oil. Most ingredients containing natural elements are imported from France, China and Australia, and purchased in compliance with the specifications set forth in British Pharmacopoeia or Chinese Pharmacopoeia.

Methyl salicylate
Eucalyptus oil
Menthol
Peppermint oil
Camphor

Lavender Oil

(The product is available in Malaysia. The product packaging and formula are subject to the local import regulations and law requirements.)

Profil Syarikat
Latarbelakang

Legenda ini bermula di Pulau Pinang – Malaysia, pada tahun 1927 apabila pengasasnya, mendiang Encik Gan Geok Eng mula mengembangkan minyak berubat Minyak Angin Bunga Putih, biasanya dikenali sebagai Pak Fah Yeow – secara harfiah bermaksud “Minyak Bunga Putih”. Produk yang dinamakan sempena bunga kegemarannya – bunga Dafodil putih “Narcissus”, pada mulanya dikembangkan untuk kegunaan peribadi. Bagaimanapun, minyak berubat itu terbukti menjadi begitu popular di kalangan rakan-rakan keluarga dan kenalan sehinggakan Encik Gan memutuskan untuk menghasilkannya secara komersial dan menawarkannya untuk jualan umum. Tanda niaga yang berkaitan dengan minyak angin Bunga Putih pertama kali didaftarkan di Singapura oleh Puan Gan Low Khoon Choo pada tahun 1935.

Berikutan kejayaan awal di Singapura dan Pulau Pinang, Encik Gan memutuskan untuk memasuki pasaran Hong Kong pada tahun 1951, melihatnya sebagai pasaran yang berpotensi besar dan pusat pengeluaran yang sesuai dengan penduduk Cinanya yang banyak dan tenaga kerja sedia ada yang ramai. Dengan satu rangkaian kempen pemasaran yang luar biasa, termasuk pengiklanan di luar yang meluas yang merupakan sesuatu yang unik pada zaman itu, sokongan oleh pelakon opera Cina terkenal, dan penyertaan aktif dalam Pameran Produk Cina Hong Kong (Pameran Perdagangan Perindustrian), minyak angin Bunga Putih mula berjaya membina tempatnya di pasaran.

Tanggungjawab Sosio-Komersial

Hoe Hin Pak Fah Yeow berpandukan prinsip perniagaan yang bertanggungjawab. Mempunyai kebimbangan tentang Pemanasan Global, Hoe Hin Pak Fah Yeow Manufactory Ltd. sentiasa berusaha untuk mengurangkan pengeluaran karbon di tempat kerja dengan memantau suhu bilik pejabatnya, menggunakan kertas FSC yang disahkan, mengawal penggunaan kertas dengan mencetak pada kedua-dua belah muka kertas, mematikan lampu yang berlebihan untuk menjimatkan tenaga, menggunakan bahan-bahan pembungkusan biorosot (d2w) dan kitar semula.

Hoe Hin Pak Fah Yeow Manufactory Ltd. merupakan syarikat yang pertama yang menggunakan tenaga solar untuk papan tanda pengiklanan luarnya di sepanjang Pelabuhan Victoria. Lampu LED juga digunakan untuk mencegah pencemaran merkuri, yang berpunca daripada lampu neon yang dibuang dan ditinggalkan. Paparan iklan itu telah dirasmikan pada 28 Jun 2011 dan terletak di atas bumbung Gordon House, 16-28 Gordon Road, Causeway Bay. Tambahan pula sejak 2011, tidak ada hidangan sirip ikan yu sirip yang disertakan dalam menu makan malam tahunan Syarikat dengan harapan untuk menyelamatkan alam sekitar kita. Walaupun inisiatif-inisiatif ini tidak menunjukkan penjimatan kos yang ketara, kepentingan mesej yang disampaikan mengenai alam sekitar dan menggalakkan pekerja untuk melakukan peranan mereka dalam kehidupan, adalah penting.

Sebagai sokongan untuk masyarakat, Syarikat masih terus mendermakan dana dan menyumbang produknya di Hong Kong dan di luar negara untuk kebajikan, dan kepada orang-orang yang memerlukan. Sokongan sebegitu telah dilanjutkan kepada mangsa-mangsa gempa bumi di Sichuan pada tahun 2010, banjir di Thailand pada tahun 2012, dan taufan di Filipina pada tahun 2013. Di samping itu, Syarikat telah membuat penganjuran bersama bagi beberapa acara dengan Pesuruhjaya Tinggi Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (“UNHCR”), termasuk permainan video dalam talian amal yang pertamanya menerusi media sosial, jualan amal Pameran Tahun Baru Cina di Taman Victoria, serta lawatan drama sekolah, yang memperkenalkan kerja-kerja UNHCR – memberi bimbingan mengenai keampunan dan kesabaran kepada kanak-kanak sekolah.Sebagai sokongan untuk masyarakat, Syarikat masih terus mendermakan dana dan menyumbang produknya di Hong Kong dan di luar negara untuk kebajikan, dan kepada orang-orang yang memerlukan. Sokongan sebegitu telah dilanjutkan kepada mangsa-mangsa gempa bumi di Sichuan pada tahun 2010, banjir di Thailand pada tahun 2012, dan taufan di Filipina pada tahun 2013. Di samping itu, Syarikat telah membuat penganjuran bersama bagi beberapa acara dengan Pesuruhjaya Tinggi Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (“UNHCR”), termasuk permainan video dalam talian amal yang pertamanya menerusi media sosial, jualan amal Pameran Tahun Baru Cina di Taman Victoria, serta lawatan drama sekolah, yang memperkenalkan kerja-kerja UNHCR – memberi bimbingan mengenai keampunan dan kesabaran kepada kanak-kanak sekolah.

Dengan kepercayaan dan harapan Syarikat untuk mempromosikan mesej “Sayangi Haiwan, Hormati Kehidupan, Jangan Membunuh atau Membuang”, lawatan tapak ke Persatuan Haiwan Terbuang (SAA) yang telah diatur untuk kakitangan, di samping satu tayangan filem untuk kakitangan dan rakan-rakan untuk menonton – “Dua belas Malam” (“Twelve Nights”), yang memberikan mereka peluang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penyelenggaraan pembuangan.

Syarikat itu juga menaja “Perlarian Malam Amal Semangat Dalam Tindakan” dan lawatan drama sekolah untuk pelajar, untuk menggalakkan sikap yang positif terhadap kehidupan dan kematian dan menggalakkan pendermaan organ.

KOMITED KEPADA KUALITI

Untuk memastikan Syarikat kekal berdaya saing dalam persekitaran yang dinamik. Syarikat akan terus memantau dan mempertingkatkan kualiti produknya. Demikian, usaha sedang dijalankan untuk mewujudkan sistem kualiti berasaskan keperluan yang ditetapkan oleh ISO9002: 1994(E) dan seterusnya dianugerahkan ISO9002 (diiktiraf pada 1999) dan ISO9001:2008 (diiktiraf pada 2010). Dasar kualiti kami – Menyediakan produk yang berkualiti dan diyakini termasuk produk premium yang membawa identiti korporat, penghantaran menepati masa 90% dan berkomited terhadap tanggungjawab sivik.

Pada tahun 1996, Syarikat telah dianugerahkan sijil Amalan Pengilangan Yang Baik (GMP) oleh Pentadbiran Barangan Terapeutik bagi Jabatan Kesihatan di Australia.

Di samping itu, Syarikat turut dilesenkan untuk menggunakan tanda Q-Mark Hong Kong bagi semua produk Minyak Angin Bunga Putih dan produk Pelega Kejang Hoe Hin, masing-masing pada tahun 2000 dan 2002, bagi mengiktiraf kecemerlangan kualiti produk tersebut. Berikutan ini, Syarikat telah dianugerahkan sijil Amalan Pengilangan Yang Baik bagi Ubat Cina Proprietari (GMP-pCm) pada 2006.